Våra menyer
Våra Menyer
Här nedan ser ni våra aktuella menyer. I vårt kök arbetar vi med starka inslag av lokala råvaror samtidigt som vi alltid är på jakt efter nya smakkombinationer. Varmt välkommen att boka bord hos oss i Mariefred på telefon 0159-347 50.
- Dagens lunch
- Matsalens A la carte
- Skänkens A la carte
- Barnmeny
Dagens lunch
Vecka 16
Dagens lunch
Njut av en vällagad varmrätt: inklusive soppa, sallad, bröd & smör samt kaffe & småkakor. Serveras i Skänken.
Vi reserverar oss för eventuella ändringar i menyn.
Måndag
med rostade rotsaker och brynt vitlöksmajonnäs
Tisdag
med champinjoner, potatispuré och persilja
Onsdag
med vitlök, basilika, tomatsås och krämig polenta
Torsdag
med impotatis grov senap och pepparrot
Fredag
med kaviar, ansjovis, potatispure och gräslök
Veckans vegetariska
gröna bönor, brynt smör och rostade cashewnötter
Veckans klassiker
med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka
Veckans lågkolhydrat
med grillad romansallad, tomat och saffransås
Matsalens A la carte
Vänligen ring 0159-347 50 för bordsbokning.
Varmrätt 365 kr
Dessert 165 kr
3-rätters, 725 kr
Förrätter
med citronlök, gurka, lökemulsion och sojasmör
med löjrom, äggula, rödlök, gräslök och friterad stråpotatis
med dill, smetana, tångrom och krispiga chips på rotfrukter
Varmrätter
med hummersås, potatispuré med smak av varmrökt lax, haricots verte & forellrom
med rödvinssås, tryffelsmör, friterad potatisterrine och tomat
med aubergine, friterad västerbottenpolenta och krispig grönkål
Desserter
med smak av apelsin och Ceylonkanel
med havssalt, blåbär, hasselnöt och olivolja
med hallonsorbet
Skänkens A la carte
Ring 0159-347 50 för bordsbokning.
Lördag kl. 12.00 – 20.00
Söndag kl. 12.00 - 20.00
Förrätt
med chilimajonnäs
med smetana, stenbitsrom och rödlök. Dip it away!
med citronpicklade smålökar, vattenkrasse, rostad lökmajonnäs och brynt smör
Räkor, varmrökt lax, saltgurka, majonnäs, gräslök, toppas med massor av pepparrot & serveras på ett mörkt rågbröd
ajo blanco, saltrostad mandel, mandelvinaigrette och mangoldskott
Varmrätter
av torsk och lax med smak av saffran och tomat serveras stekt surdegsbröd & aioli
brynt smör, räkor och pepparrot serveras med brandadepotatis
med cheddarost, umamimajonnäs, stekt lök, tomat och pommes frites
med sås på karl-johansvamp, potatis- och jordärtskockskrokett med rökt sidfläsk, äpple och grönkål
rödvinssås, machesallad, bakad tomat, persiljesmör & pommes frites
Toscansk grönsaksragu med svartkål, canellinibönor, tomat, 32 månaders parmesan
Dessert
med björnbärsmarmelad & fröknäcke
med smak av apelsin och Ceylonkanel
med hallonsorbet & hasselnötskrokant
med kardemummayoghurtglass
med rom
Barnmeny
Gripsholms Barnmeny
serveras med potatispuré, gräddsås, rårörda lingon och pressgurka
serveras med dillkryddad pommes och aioli
serveras med värdshusets sylt & grädde
serveras med chokladsås & strössel